tiistai 13. toukokuuta 2014

Kolmen suklaan moussekakku

Ihana hyydytetty kakku, jossa kolmea suklaata (vaalea-, maito- ja tummasuklaa). Todella makea kakku, sopii hyvin kahvitteluhetkiin.

TARVIKKEET:
pohja (n.19 oreota tai dominoa)

1KERROS:
130g maitosuklaata
0,75dl kuohukermaa
1rkl sokeria
2 liivatelehteä
2,25dl kuohukermaa

2KERROS:
100g valkosuklaata
0,75dl kuohukermaa
1rkl sokeria
½dl maustamatonta jukurttia
2 liivatelehteä
2dl kuohukermaa

3KERROS:
100g tummaa suklaata
0,75dl kuohukermaa
1rkl sokeria
2 liivatelehteä
2,25dl kuohukermaa

Valmistus
Murskaa keksit ja painele ne leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

1KERROS: Kiehauta ½dl kermaa sokerin kanssa kattilassa, kaada sen jälkeen pilkotun suklaan päälle kulhoon. Sekoita niin että suklaa sulaa. Liota liivatelehtiä kylmässä noin 10 minuuttia, sulata sitten liivate pieneen määrää kuumaa vettä. Lisää liivatteet suklaaseen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita se vähitellen suklaan joukkoon. Kaada keksien päälle ja laita kakku pakkaseen noin 10 minuutiksi.

2KERROS: Tee samalla tavalla kuin ensimmäinen, mutta lisää jugurtti joukkoon liivatteiden jälkeen. Kaada kerros aiemman päälle ja laita takaisin pakkaseen.

3KERROS: Tee samaan tapaan kuin ensimmäinen. Kaada kerros muiden päälle ja pistä kakku jähmettymään kunnolla jääkaappiin yön yli.


torstai 1. toukokuuta 2014

Vappudonitsit

Vihdoinkin pääsin kokeilemaan Iloleipurin donitsipeltiä. Enää ei tarvitse donitseja vääntää rasvassa, vaan hieman terveellinen vaihtoehto valmistuu uunissa. Kuitenkin maku on hieman erilainen, mutta todellakin maittava.

Tarvikkeet:
3dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
½tl ruokasoodaa
2tl vanilijasokeria
ripaus suolaa
1dl sokeria
1 muna
1½dl maitoa
2rkl öljyä

Kuorrutukseen valkosuklaata ja strösseleitä

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja märät aineet eri kulhossa keskenään. Yhdistä märät aineet kuiviin ja sekoita nopeasti, mutta älä liikaa sillä taikina kärsii siitä. Annostele taikina voideltuun donitsipeltiin. Paista sitten 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna donitsien jäähtyä ja kuorruta ne sitten sulalla valkosuklaalla. Ripottele päälle strösseleitä.