tiistai 31. maaliskuuta 2015

Mangotuorejuustokakku

Pääsiäistä ajatellen valmistui ihanan raikas mangotuorejuustokakku oreopohjalla! Kakku komeilee pääsiäisen väreissä ja helpon koristelun pystyy kuka tahansa loihtimaan helposti.

Tarvikkeet:

pohja (24cm vuokaan)
yksi pötkö dominoita/yksi paketti oreoita
50g sulatettua voita

kakku
400g maustamatonta tuorejuustoa
2prk mangoviipaleita
2dl kuohukermaa
0.5dl sokeria
7 liivatelehteä
n. 3rkl vettä

kiille
2dl mangososetta (Bonne-merkiltä löytyy ainaskin)
4 liivatelehteä

Koristelu
2kpl kindermunia
erilaisia pieniä pääsiäismunia (käytin itse esim. ruohomunia ja cloetta suklaarakeita)
pieni tilkka vatkattua kuohukermaa
rivi maitosuklaata


Murskaa dominot/oreot lihanuojalla tai morttelilla pieneksi isossa kulhossa. Sulata rasva ja sekoita keksinmurujen joukkoon.
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi kulhossa sokerin kanssa. Yhdistä toisessa kulhossa tuorejuusto ja mangoviipaleet, joista on valutettu hyvin mehu pois. Soseuta ne survimella hyvin. Mittaa vesi kattilaan ja lämmitä se melkein kiehuvaksi, sulata liivatteet joukkoon sekoittaen. Lisää liivatevesi tuorejuustomangososeeseen. Lisää sitten sose kermavaahdon sekaan hyvin sekoittaen esimerkiksi nuolijalla. Laita kakku kylmään ainakin tunniksi, ennen kiilteen tekoa.
Liota liivatteita kylmässä noin 5-10 minuuttia. Mittaa mangosose kulhoon. Lämmitä taas pieni tilkka vettä melkein kiehuvaksi ja lisää siihen ylimääräisestä vedestä puristetut liivatteet sekoittaen. Anna hetken jäähtyä (jäähtymistä edesauttaa esimerkiksi sekoittelu). Lisää liivatteet mangososeen sekaan hyvin sekoittaen. Kaada kiille kakun päälle ja anna olla jääkaapissa mieluiten yön yli tai ainakin neljä tuntia. 
Koristelu: Puolita kindermunat ja laita puolikkaat vielä puoliksi. Voit myös leikata ruohomunista osan puoliksi. Asettele munat haluamalla tavalla puolikuun muotoiseksi kakun päälle (katso osviitaa kuvista). Kermalla saa liimattua hyvin esimerkiksi suklaarakeet, jotka helposti liukuvat kiilteen pinnalla. Sulata lopuksi mikrossa rivi maitosuklaata ja laita se sitten minicrip-pussiin. Leikkaa pussin päähän pieni reikä ja pursota kauniisti asetelman päälle.










tiistai 24. maaliskuuta 2015

Blue Cupcakes

Ihanaa kevättä! Keväiset kuppikakut syntyy helposti väriaineella ja söpöillä muffinssivuuilla. Itse cupcaket ovat suklaan makuisia ja kuorrutteessa on käytetty vanilijatuorejuustoa.

Tarvikkeet
200g rasvaa
2½dl sokeria
3 munaa
4½dl jauhoja
½dl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
2tl vanilijasokeria
100g tummaa suklaata
2dl maitoa

Sekoita pehmeä rasva ja sokeri keskenään sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen edelleen sekoittaen. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniliinisokeri ja lisää ne nuolijalla joukkoon. Pilko suklaa palasiksi ja lisää taikinaan viimeisenä maidon jälkeen. Jaa taikina vuokiin ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Kuorrute
200g vanilijatuorejuustoa
2dl kuohukermaa 
3tl sokeria
tippa sinistä elintarvikeväriä

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta se kuitenkin ensin sokerilla. Lisää hellästi vatkaten tuorejuusto. Lisää sitten joukkoon elintarvikeväriä, kunnes väri on mieleinen. Sekoita aina välillä, jotta näet värin kokonaisuudessaan.