sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Ruusuinen täytekakku

Ihana vaalenapunainen ruusukakku mustikka ja mansikkatäytteellä. Kakkupohja saa suklaisen vivahteen kaakaosta.


Täytteet:
200g Maustamatonta tuorejuustoa
4dl Kuohukermaa
3dl Mustikoita
1prk Valio Mansikkarahkaa
½dl sokeria
Vaaleanpunaista elintarvikeväriä

Kuorrute:
200g Maustamatonta tuorejuustoa
3tl Sokeria
4dl Kuohukermaa
Vaaleanpunaista elintarvikeväriä

Valmista kakkupohja linkin ohjeen mukaan, mutta paista se kuitenkin pienessä kakkuvuuassa. Joudut todennäköisesti jakamaan taikinan puoliksi ja paistamaan ensin puolet ja sitten toiset puolet. HUOM! Paistoaika on lyhyempi pienessä vuuassa (noin 20min).

Leikkaa kakku 6 osaan. Kakkusaha on hyvä vaihtoehto, jos paloista haluaa juuri saman kokoiset.

Valmista täytteet. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi, lisää hiljalleen vatkaten tuorejuusto. Jaa täyte kahteen kippoon puoliksi. Lisää toiseen kippoon vatkaimella sekoittaen mansikkarahka. Lisää joukkoon vielä pari tippaa vaaleanpunaista elintarvikeväriä ja sekoita tasaiseksi nuolijalla. Paseeraa seuraavaksi mustikat. Mittaa ne kattilaan hellalle ja lämmitä niitä niin, että mustikat pehmenevät. Ota esiin toinen kattila ja siivilä. Kaada mustikat siivilään ja painele niistä mehut irti lusikalla. Heitä siivilään jääneet mustikat pois. Toista siivilöinti vielä kerran, että loputkin siemenet ym lähtevät liemestä. Lisää liemi toiseen puolikkaaseen täytettä ja sekoita tasaiseksi.

Kokoa kakku. Aseta tarjoiluvadin päälle yksi kakkupohjista ja kostuta se esimerkiksi maidolla. Laita pohjan päälle kerros vaaleanpunaista, mansikan makuista täytettä. Aseta toinen pohja päälle ja kostuta. Laita tämän pohjan päälle mustikkatäytettä. Jatka etenemistä laittamalla väleihin vuorotellen toista täytettä.

Laita kakku jääkaappiin ja valmista kuorrute. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa, lisää tuorejuusto vatkaten joukkoon. Tipauta muutama tippa vaaleanpunaista väriä ja sekoita tasaiseksi. Ota esiin tähtitylla ja pursotinpussi. Sivele ensin palettiveitsellä auttaen ohut kerros kuorrutetta koko kakun päälle, jonka jälkeen täytä pursotin ja pursota ruusukkeita kakkuun.

Ruusut ovat hyvin yksinkertainen koristelukeino, eivätkä ole niin vaikeita tehdä, kuin miltä ehkä näyttävät. Lähde pursottamaan keskeltä ja vedä keskiosan ympäri rinkula, pursottamista missään vaiheessa "lopettamatta". Toista sama seuraavan ruusun kohdalla. Ruusut kannattaa tehdä tihein välein, ettei väleihin jää hirveitä rakoja. Näistä ruusuista voisin joskus tehdä myös tarkempaa tutoriaalia.













sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Kirpeä puolukkapiiras

Ihanaa huomata, että syksy on saapunut hieman kunnollisemmin. Vielä kuitenkin todella lämpimät päivät yllättävät, mutta kahvipöytään ovat marjat aivan lopullisesti saapuneet. Puolukat ovat nyt metsässä kypsimmillään ja tämä puolukkapiirakka valmistuikin suoraan takapihan antimista.

Tarvikkeet

pohja
75g Voita
½dl Sokeria
1 muna
1 ½dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
1tl Kaardemummaa
1tl Leivinjauhetta

täyte
200g Puolukoita
3 Munaa
1prk Kermaviiliä
1 1/4dl Sokeria
1tl vanilijasokeria

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne ja kananmuna joukkoon edelleen vatkaten. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuoan pohjalle. 
Vatkaa munien rakenne kulhossa ja lisää kermaviili sekä sokerit. Levitä puolukat pohjalle ja kaada seos niiden päälle.
Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.