sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Vadelmajuustokakku

Tämä vadelmajuustokakku on ihanan raikas ja täyteläinen. Päällä on vadelmia ja kiille. 


Tarvikkeet:

Pohja
100g kaurakeksejä
50g rasvaa (margariinia)

Täyte
5 liivatelehteä
n. 4dl vadelmia
5rkl tomusokeria
1½dl kuohukermaa
1dl sokeria
1tl vanilijasokeria
200g maustamatonta rahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa

Päälle
vadelmia (n.3dl)
½ dl hyytelösokeria ja mehua

Leikkaa pienen irtopohjan muotoinen leivinpaperin pala irtopohjavuoan pohjalle. 
Murskaa keksit hienoksi ja sulata margariini ja sekoita se murskattujen keksien joukkoon. Painele keksit irtopohjavuoan pohjalle lusikalla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta vadelmat survimella ja vaahdota sitten kerma, mausta se ennen vatkausta sokerilla ja vaniliasokerilla.
Lisää vaahtoon rahka ja tuorejuusto vatkaimen ykkösteholla hennosti sekoittaen. Sekoita sen jälkeen vadelmat joukkoon. 
Kiehauta ½dl vettä ja lisää siihen liivatteet. Kun liivatteet on sulaneet veteen anna seoksen hieman jäähtyä, jonka jälkeen kaada liivateseos ohuena nauhana taikinaan samalla sekoittaen. 
Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna jähmettyä vähintään 4h. Valmista ennen tarjoilua koristelu.
Asettele vadelman kakun päälle. Kiehauta noin ½dl esim vadelma tai sekamehua. Lisää hyytelösokeri joukkoon samalla sekoittaen. Aanna kiehua hiljalleen kunnes liemi kirkastuu. Valuta marjojen päälle hieman jähmettynyt hyytelösokeri.






1 kommentti: